dimecres, 1 de febrer del 2012

La Crisi, Maleïda Crisi... Font de Noves Oportunitats?

La crisi, maleïda crisi, i altre cop la crisi... és, si més no, el tema de moda actualment, quina moda, oi? ja ens agradaria no parlar-ne però de moment, no ens toca res més que aguantar-ho, i de la millor manera! No vull espaordir-te, de cap maneral, però és que això és la realitat! Aquest escrit és un petit homenatge per a dues persones en particular, i també per a totes aquelles que ho estan patint. 
En concret, m'agradaria donar tot els meus ànims i energia positiva cap a la Raquel i la Magda. 
La Raquel, de El taller de Karoa, per mala sort s'ha quedat sense botigueta. El taller de Karoa era una botiga que va obrir fa un any aproximadament i que ha tancat aquest mes de gener, era un espai molt bonic, amb encant i personalitat, una botiga ubicada a Carmona (Sevilla) on tenien algunes de les nostres peces juntament amb d'altres creacions de diferents artesans. Ha hagut de tancar. Per què? perquè les vendes han caigut, perquè la gent no té prou diners, perquè la gent pefereix comprar en grans superfícies on acabes gastant més diners però això sí, satisfets d'haver comprat ''de marca'', perquè el negoci de poble costa mantenir, perquè vivim en una societat que no acaba de valorar l'artesania, etc., etc., etc.. i quan els números no quadren i tot són impediments, per molta il-lusió i esforç que hi posis... no queda altre remei que plegar. Estic segura que Las Cositas de Karoa (que és el nom de la seva marca) seguirà endavant tingui o no tingui botiga física pròpia, i ho se i ho crec perquè la persona que hi ha darrera, la Raquel, ho val i s'ho mereix, perquè la feina ben feta no té fronteres i tu t'ho estas currant molt, així que... endavant amb els nous projectes!!! :)

Espunes* a El Taller de Karoa
El Taller de Karoa
Espurnes a l'aparador de El Taller de Karoa
En segon lloc... una altra víctima d'aquesta crisi és la Magda, fundadora i artesana del Peça a Peça, una botiga de Lleida amb més de 5 anys de vida i que segur que molts de vosaltres (lleidatans) havíeu visitat alguna vegada si una de les vostres passions era la bijuteria i les manualitats. Una botiga que va tancar ahir, 31 de gener, un lloc on hi podíes trobar infinitat de materials i cosetes per fer les teves peces, personalment, un racó on m'agradava perdre-m'hi llargues estones, mirant i remirant, fent petar la xerrada amb la Magda (sí, reconec que xerro molt!) i on m'arruinava bastant sovint! hehhe De fet, he de dir que per a mi era un lloc molt especial, perquè va ser on vaig redescobrir i reemprendre la meva relació amb la bijuteria, ara fa uns 3 anys, també amb els nous materials, les peces... Crec que Espurnes* no seria el que és si no hagués anat aquell dia al Peça a Peça.

Vistes botiga Peça a Peça
Em sap greu per totes dues, i perquè quan a més de ''necessitat'' hi relaciones sentiments i lligams d'amistat amb les persones, encara et sens pitjor... però vull que sapigueu que us desitjo el millor, i que qui sap, sempre diuen que quan es tanca una porta s'obre una finesta, i jo crec que així serà, noves oportunitats tenim davant els ulls que hem d'aprofitar! Aquí em teniu per al que us faci falta. 
Aprofito per enviar des d'aquí molta sort a totes aquelles persones que per culpa de la situació han hagut de tancar els seus negocis.  I tinc curiositat per saber si coneixes més casos similars a aquests, jo la veritat és que últimament n'he conegut alguns, però que no em tocaven de tant a prop. Què en penses de tot això? com resistirem??

20 comentaris:

  1. Querida Laia me enorgullece ser amiga de una persona como tú. Un beso y ánimo a todas, la crisis no podrá con nosotras!.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Reyes! que quieres hacerme llorar o que?? Gracias!!!! :) yo también me siento muy orgullosa de tí!!!! y sí, nos reinventaremos y no pararemos de hacer locuras de las nuestras, nunca se sabe si con los inventos y provaturas algun dia creamos un buen negocio ;) besitos y gracias x tu comentario!

      Elimina
  2. me ha encantado conocer tu blog Laia! opino lo mismo que tu amiga, con lo bueno nunca se pude acabar:P

    besitos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias x el comentario Tere! y me alegro que te guste el blog, encantada de recibirte estaré :)
      Tenemos que ser positivos pero las cosas no están fáciles!!

      besitos y hasta la proxima!

      Elimina
  3. La verdad que ahora mismo no conozco a nadie que tuviera que cerrar pero solo hay que poner una televisión, la que quieras y darse cuenta de la realidad del mometo y de la difícil situación, yo no sabría decir cual es la solución del problema ojalá tuviera la varita mágica para solucionar este problemón!! Solo puedo decir que aguantéis un poco más, dicen que no hay mal que cien años dure, y espero que se solucione pronto, tiene que tener un limite....
    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. El problema es que la mayoría de la gente de la calle no tiene suficiente dinero para gastarlo en lo que antes sí gastaban, caprichitos, compras innecesarias... y en el peor de los casos tampoco tienen un duro para compra lo necesario... Yo creo que la sociedad también tiene culpa de todo esto, los políticos también... pero el peor problema es que no creo que se estén planteando realmente medidas serias y eficaces para acabar con este desastre... y como dices, no hay mal que cien años dure, pero es muy duro ser joven, haber estudiado y no encontrar nada...
      bss

      Elimina
  4. la crisis la moda son dos cosas que no son compatibles para nada.... cuesta sobrevivir

    ResponElimina
    Respostes
    1. ya tienes razón ya... pero oye, y si nos creamos nuestra propia moda con prendas que ya tengamos? es que quien ha dicho que para ir a la moda todo lo tienes que comprar... ;)
      bss y gracias x el comentario!

      Elimina
  5. Jajaja, holaaa!!! Me ha hecho gracia el comentario, claro que estamos para opinar, siempre que sea desde el respeto yo acepto todas las opiniones, para nada me ha molestado tu comentario, al contrario, te agradezco que hayas sido sincera y lo hayas hecho con educación, gracias, un beso, RA

    http://mysweetpeque.blogspot.com/

    ResponElimina
    Respostes
    1. jijiji vale!! :) que peso me has quitado de encima jejeje agradezco tu comentario!!! como nos conocemos poquito.. no se yo como puede reaccionar la gente a veces! jeje y oye, sabes que? creo que no dejaré de visitarte porque de alguna forma, me da la sensación que que como persona seríamos afines, no se! de momento... a ver con que looks de ropa me sorprendes, igual te copio en alguna cosita!! bss y hasta pronto!!!

      Elimina
    2. Gracias, me alegra un montón que me digas esto; es verdad que a veces sin conocer a la gente nunca sabes como va reaccionar frente a un comentario, pero creo que todos tenemos algo que aprender de los demás y yo procuro tomar nota de los comentarios que me deja la gente, a veces no te das cuenta de las cosas hasta que alguien te las dice; ojalá te gusten mis looks y me copies alguno; aahhh y mi color favorito es el rosa, un beso, gracias de nuevo, muaakk, RA

      Elimina
    3. Gracias RA!!! :) x cierto, iré contando las veces que aparece el color rosa en tus modelitos, queda dicho jejeje bss

      Elimina
  6. Qué buena pinta tienen las cositas, aunque no he entendido mucho del texto. :)
    xoxo
    B* a la Moda

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!! gracias x el comentario :) usa el traductor!!!!!! (arriba a la derecha) así se puede leer en el idioma que se quiera ;) venga, por esta vez te perdono... jijiji hasta la proxima!!! bss

      Elimina
  7. Eeehhhhh, un desfile con todas!!! Seria una idea estupenda!!
    Jajajajaja, lo que me faltaba, la Mar modelo!? Ouuuuyea

    ResponElimina
    Respostes
    1. siiiiiiiiii!!! sería genial Mar!!!!!!!!!!!! no es broma, piénsatelo!!! :p bss

      Elimina
    2. jajajajaajaj la Mar como la lía! jajajaja MAR MODELS TOGHETHER? JAJAJJAJA MUUA

      Elimina
  8. per desgràcia en conec molts... tinc una botiga de publicitat, i tractem amb moltes botigues.. veiem qe tanquen obren... en fiin.. una pena...

    un petonàs guapa!

    PD: la verificación de palabra es un rollito.. y no vale para nada! ejeje :-)

    eli
    www.vistetequevienencurvas.com

    ResponElimina

Gràcies pel teu comentari! // ¡Gracias por tu comentario! // Thanks to comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...