diumenge, 19 de febrer del 2012

Amancio Ortega i el Vestit de Núvia de la Seva Filla

Amancio Ortega, el ''senyor Zara'' ha anat de boda, sí! no, ell no s'ha casat, sinó que ha sigut la seva filla Marta Ortega. Me n'he assabentat per Twitter i després ja ho he vist al telenotícies, però he tingut curiositat i he trobat aquest esbós del vestit de la noia per internet, un vestit que s'ha de dir, ha creat la noia juntament amb el seu amic i dissenyador Narciso Rodríguez. M'ha fet pensar ha sigut una petita excusa per reflexionar sobre alguns aspectes i que vull compartir amb tu. 

1. Des de sempre per a mi Zara ha estat sinònim de roba bona i bé de preu.
2. Mango era una altra marca de roba un pèl superior, roba cara, però també de bona qualitat, que sabies que si t'ho compraves era una bona inversió, que et duraria temps.
3. Van anar naixent altres botigues de roba: Pull & Bear, Pimkie, Berska, Stradivarius, H&M, Oysho, Blanco...
Podies comprar roba i tenir mil i un modelets a un preu bastant assequible, una meravella!
4. Les marques comencen a fabricar fora d'Espanya, entren en acció el made in Taiwan, China, Índia... 
5. Actualment, crisi econòmica brutal, he acabat d'estudiar, no trobo feina, m'he engreixat... se'm trenquen els texans! necessito pantalons, vaig a comprar, no em van bé les talles, la roba tot són ''pingos'', però això?? és caríssim! samarretes que transparenten però no perquè sigui tendència les transparències... pantalons estripats a preu d'or, jaquetes de llana que semblen pèl d'escombra... El món s'està tornant boig!! m'he gastat 100€ en roba i no he comprat res!!
6. Realment estem pagant el preu just que es mereix la roba que adquirim? costures mal fetes, fins i tot algunes tallades directament, pantalons i jerseis asimètrics, roba massa fina, mala qualitat, indecència... preus desorbitats... Bombolla immobiliària? crisi del totxo? doncs jo diría també Bombolla tèxtil de la roba cara i de mala qualitat!
7. Conclusió: Zara, el gran imperi de la moda espanyola, ja no és el que era, ara segur que té molts més milions de beneficis, recordo que Amancio és l'home més ric de l'Espanya i el setè del món! però, a base de quins sacrificis? per què ho permetem els consumidors? com és que regalem d'aquesta manera els diners que tant ens costa de guanyar? estem satisfets de tot això? potser és que sí i paguem a gust... Discrepo.
8. I jo em pregunto... el vestit que ha lluït la filla de l'Amancio a la seva boda, fent gala i donant exemple de la seva gran empesa tèxtil, també l'haurà fabricat a la Xina?

Que en penses de tot això? estàs d'acord amb mi? m'agradaria saber la teva opinió! :)


4 comentaris:

  1. caram, com està el Zara... vull dir, com està el pati ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehhehhe gràcies pel comentari Uri, de fet... el que a mi em rebenta és la mala qualitat i els preus abusius... i que no hi podem renunciar perquè hem d'anar vestits!!! (hi ha més botigues, sí, però tot és el mateix...) ptns

      Elimina
  2. Chapó por el post... Lo cierto es que puedo decir muy orgullosa que no compro en zara, ni en mango ni en ninguna de las franquicias de este señor... Pero si seguimos a este paso tendremos en nuestros armarios ropa de un solo uso, porque no duran más que una temporada. Tiramos el dinero en ropa mala para que otros puedan vestir galas de grnades diseñadores. En fin.... así nos va!
    Besos guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei Raquel!! que sorpresa!! :) gracias por el comentario. Pues la verdad es que yo si pudiese me compraría toda la ropa de diseñadores pequeños, ropa de pocas unidades y bien hecha, el problema es que el bolsillo no lo permite... por eso tenemos que acabar comprando en Zara o en tiendas así... en fin!! algun día esto tendrá que cambiar!!
      besitos y hasta pronto!!

      Elimina

Gràcies pel teu comentari! // ¡Gracias por tu comentario! // Thanks to comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...